Suitable for Growth

Danske virksomheder har stort udviklingspotentiale i forhold til at udvikle produkter til de hastigt voksende middelklasser i Kina og Indien. Virksomhederne går derfor glip af milliardomsætninger.

Suitable for Growth er et ambitiøst partnerskabsprojekt mellem Industriens Fond og Kata Fonden, der skal styrke danske virksomheders position på de nye vækstmarkeder i Kina og Indien.

Projektet blev afsluttet i 2016.

Udfordringer i Asien

Middelklassen i Indien og Kina vokser hastigt og købekraften stiger i samme takt, men danske virksomheder er ikke gode nok til at udnytte det potentiale. Danske eksportprodukter tager typisk udgangspunkt i vestlige behov og er rettet mod rige forbrugere i toppen af markedet. Ikke mod middelklassen.

Danske virksomheder møder yderligere stærk og tiltagende konkurrence i lande som Kina og Indien, og det er evnen til at skabe produkter til middelklassen i disse lande, der er en af de største udfordringer for den danske konkurrenceevne.

Suitable for Growth var et projekt over 6 år, som havde til formål at udvikle konkrete metoder til, hvordan danske virksomheder kan løse problemet.

Suitable for Growth er et partnerskabsprojekt mellem Industriens Fond og Kata Fonden, som kommer med henholdsvis 16,5 millioner kroner og 4,5 millioner kroner. Hertil lægges virksomhedernes investeringer, så det samlede projekt udgør omkring 40 millioner kroner.

Ressourcer og beslutningskraft skal ud i marken

 

 

Projektets udgangspunkt er, at virksomhederne kommer til at stå stærkere, hvis man lægger ressourcer og beslutningskraft ud til lokale udviklingsafdelinger ude i verden.

– Potentialet er stort hos lavindkomstgrupperne i Kina og Indien. Omkring 40 procent af verdens vækst over de kommende år ventes at ske i disse lande, så der er altså god grund til at få fat forbrugerne her. Det handler om, at man skal kende måden de lever på og målrette sig deres behov. Man skal tænke i lokale løsninger, fortæller direktør Peter Skat-Rørdam fra Kata Fonden.

Det langsigtede mål er, at virksomhederne udvikler en bæredygtig forretningsmodel, så også produktion og udvikling herhjemme kan udnytte de nye erfaringer og ad den vej styrke konkurrenceevnen i Danmark.

 

Projektet kan gøre en forskel

 

 

– Projektet rammer lige ind i en udfordring, der i høj grad har brug for fokus. Med projektet får danske virksomheder mulighed for at blive meget bedre til at udvikle produkter til middelklassen på de asiatiske markeder. For Industriens Fond er det afgørende at få omsat disse erfaringer til en praktisk anvendelig model for bæredygtig arbejdsdeling. Virksomhederne herhjemme skal nemlig have en større markedsandel, som ikke bare viser sig på bundlinjen, men også i form af flere udviklings- og produktionsarbejdspladser i Danmark, fortæller Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond.

Projektet Suitable for Growth er et af de første eksempler på, at to fonde – en erhvervsdrivende og en almennyttig projektfond – arbejder tæt sammen om at gennemføre et projekt af denne størrelse, til gavn for dansk erhvervsliv.

Projektet blev afsluttet i 2016.
Der er udgivet 6 håndbøger som deler projektets erfaring - de kan downloades herunder.

 

 

Nørre Havnegade 43 - 6400 Sønderborg
CVR: 29945179