Stor milliondonation til Kata Fonden

Den almennyttige fond Kata Fonden modtager en donation på i alt 20 mio. kr. fra Salling Fondene og Bitten & Mads Clausens Fond. Donationen skal give fremtidens skole en saltvandsindsprøjtning, når LEAPS-modellen udrulles på en række nye skoler fra august 2022.

Mere fokus på engagerede elever, naturfaglige kompetencer og projektbaseret læring. Det er nogle af nøglebegreberne bag LEAPS, der siden 2016 har skabt nye veje for læring på fire skoler i Danmark med gode resultater til følge. Det har skabt stor interesse for LEAPS blandt skoler og kommuner, og fra august 2022 tilsluttes yderligere otte skoler i LEAPS-netværket. Derfor har Bitten & Mads Clausens Fond og Salling Fondene samlet set bevilget 20 mio. kr. til fortsat udvikling af LEAPS-skoler i Danmark.

 

Gode resultater

Det er særligt de positive resultater af LEAPS, der har gjort sig bemærket ved fondene. Der er nemlig stærke indikationer på, at LEAPS øger både den naturfaglige interesse, men også det generelle engagement i skolen.

”LEAPS-modellen er fremtidens måde at drive undervisning på og vi kan se, at det skaber resultater. Det vil vi gerne støtte op om, så endnu flere børn i Danmark kan få glæde af initiativet, også gerne i Aarhus-området” udtaler bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen.

”Bitten & Mads Clausens Fond står bag Kata Fonden og har siden 2016 støttet udviklingen af LEAPS-initiativet. Det gør vi, fordi vi mener, det er vigtigt at børn og unge får interesse i det naturfaglige område. Løsninger på fremtidens udfordringer indenfor bæredygtighed kræver sådanne kompetencer. Det er med glæde, at vi også fremadrettet støtter LEAPS” udtaler Peter Mads Clausen, bestyrelsesformand i Bitten & Mads Clausens Fond, som har støttet Kata Fondens initiativer siden 2006.

”Vi har siden 2016 drevet LEAPS-initiativet på fire skoler. Nu udvides netværket med otte skoler. Det viser, hvor stor tiltro og opbakning der er til LEAPS, som har leveret positive resultater. Vi kan se og høre på skolerne, hvordan der skabes mere engagement, og følgeforskningen peger ligeledes på positive tendenser som øget engagement og øget interesse for naturfagene,” udtaler bestyrelsesformand i Kata Fonden, Anette Clausen.

De positive resultater har skabt stor interesse for at blive LEAPS-skole i Danmark. Udover de fire nuværende skoler, har fem nye skoler allerede offentliggjort deres deltagelse i LEAPS fra august 2022: Frelloskolen i Varde Kommune, Issø-skolen og  Skårupskolen i Svendborg Kommune, Hornbæk Skole i Helsingør Kommune og Rude Skov Skole i Rudersdal Kommune. Der er ydermere dialog med skoler i det østlige Jylland om deltagelse.

 

Om Salling Fondene

Salling Fondene omfatter to fonde; Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond. Salling Fondene er eneejere af Salling Group, som er Danmarks største detailhandelsvirksomhed. Salling Group driver dagligvarekæderne Bilka, føtex, Netto samt Wupti, Carl’s Jr., Starbucks og Salling Stormagasiner. Overskuddet fra Salling Group investeres enten tilbage i forretningen eller doneres til formål, som skaber en bedre hverdag for danskerne.

Salling Fondene har alene siden 2012 uddelt mere end en halvanden milliard kroner inden for blandt andet kultur, kirke, sport, uddannelse og velgørenhed. Læs mere på www.sallingfondene.dk

Salling Fondene har doneret 10 mio. kr. til Kata Fonden.

 

Om Bitten & Mads Clausens Fond

Fonden arbejder til gavn for Danfoss gennem støtte til forskellige initiativer indenfor forskning og uddannelse, nærområde og lokalsamfund samt bæredygtighed. Siden 2004 har Bitten & Mads Clausens Fond indenfor disse områder uddelt over 2 mia. kr. til det sønderjyske område. Det er bl.a. sket med udgangspunkt i en omfattende rapport over områdets udfordringer og styrkepositioner, den såkaldte Monitorrapport.

Fondens fokus på at støtte Danfoss gennem egnsudvikling har i de forgangne 17 år haft stor betydning for Sønderborg, hvor samarbejdet med offentlige og private parter har medført positiv udvikling og vækst. Læs mere på www.bmcfond.dk

Bitten & Mads Clausens Fond har i forbindelse med det seneste projekt doneret 10 mio. kr. til Kata Fonden.

Læs mere om LEAPS her.

 

 

Nørre Havnegade 43 - 6400 Sønderborg
CVR: 29945179